Home
Nederlands
De basis
Inleiding
de zoektocht
tijdlijn
stand mei 2013
stand eind juni 2013
stand oktober 2013
stand november 2013
december 2013
En weer opnieuw...
therapie
Juli 2014
zomer
begin 2014
2015
2015
februari 2017
17.06.2017
de goede dagen
de slechte dagen
de goede dagen 2
weetjes
Gevecht met het GGZ
Kunst
Fotoalbum
Deutsch
Die Reise
Zeitleiste
Wissenswert
Sitemap
Gastenboek

Waar sta ik nu ?

ik ben de weg weer een beetje kwijt. Opeens gaat de tijd zo veel sneller.

De gesprekken met psychologe lijken eindelijk ergens op te slaan. Ondanks een enorme vermoeidheid luchten de gesprekken op. Ze gaan nu ergens over.

December, de maand van lichtjes en stress. Ga ik ooit een "normaal"gewoon kerstfeest vieren?

Juist kerst lijkt een tijd te zijn om beter over te slaan. En toch...netjes de lichten buiten aangesloten, de lichtsterretjes in de ramen gehangen, treinticket voor moeder georganiseerd., koekjes gebakken...nu nog kerstkarten schrijven. Het lijken ook steeds meer te zijn. Afgelopen jaar zijn we niet eens eraan toegekomen kerstkarten te schrijven. Nu zijn we in gedachten al weken mee bezig, maar nog niet een kaart geschreven.

Ergens in februari instromen in een wekelijkse therapiegroep en aan "emotieregulatievaardigheden"werken. Wat een mooi woord...voor diegenen die graag scrabble spelen. En dan van de Duitse taal zeggen dat we zo lange woorden hebben, emotieregulatievaardigheden kan ik niet eens schrijven zonder adem te halen.

 

 

 Worstelen. Met het leven, de dood en alles wat ertussen zit. De energie lijkt op. Al de tijd gevochten, tegen alles en iedereen, een gevecht voor het eigen leven.

Nu ben ik rustig. Geen stekels meer, geen beschermlaag. Het vechten is nutteloos. Loof van alle kanten, maar begrijpen ze dan niet dat ik ook dreig mijn gevecht voor mijn leven te verliezen?

Het echte geluk is het onbeperkte gebruik van het verstand.Aristoteles.
Wege entstehen dadurch, dass man sie geht. Franz Kafka