Home
Nederlands
De basis
Inleiding
de zoektocht
tijdlijn
stand mei 2013
stand eind juni 2013
stand oktober 2013
stand november 2013
december 2013
En weer opnieuw...
therapie
Juli 2014
zomer
begin 2014
2015
2015
februari 2017
17.06.2017
de goede dagen
de slechte dagen
de goede dagen 2
weetjes
Gevecht met het GGZ
Kunst
Fotoalbum
Deutsch
Die Reise
Zeitleiste
Wissenswert
Sitemap
Gastenboek

 Het is wennen, maar de nieuwe psychotherapeute is een aardig en vaardig mens. Wat het moeilijk maakt is, dat al de kleine dingen die wel van groot belang voor mij kunnen zijn, urenlange uitleg zouden vragen. Waar mijn oude therapeut dus onmiddellijk zou begrijpen en in kunnen schatten, zou ik er een lang uitleg moeten geven. Normaal voor het opnieuw met elkaar vertrouwd raken, maar beperkt wat ik vertel en wat niet.

 

Het leek me een goed plan na al de pogingen in het verleden de juiste behandeling te vinden, nu ook een heel ander aanpak te kiezen- geen EMDR meer, maar narratieve therapie. Een levenslijn leggen, belangrijke punten bepalen en bespreken. Iets wat ik jaren geleden zo sterk na uitzag: praten.

Iets wat ik nooit kon, en iets waar mijn gevoel zegt, verwerking zonder uitspreken kan bij mij niet werken.

Ik vraag me af hoe ik kon verwachten dat we nu snel een begin zouden maken. We wilden op 16.2. beginnen, in plaats ervan had ik een licht hyper manische fase, en nu gaan we weer uitstellen. 

 

 

Tenminste 3 weken, want we hebben alleen nog een afspraak voor zij weer op vakantie gaat. Verder lijkt zij nu te denken dat de behandeling toch complexer moet zijn dan zij dacht. Ze wil dus nu contact met afdeling bipolair opnemen om te zien of zij me nog kunnen helpen/begeleiden hiermee, en ze wil graag dat ik weer een heel nieuw persoonlijkheid onderzoek doe. Dat is een diagnostisch onderzoek door een ander psychologe, bestaande uit een vragenlijst van 501 vragen en twee gesprekken. Hierna zou duidelijk moeten zijn welke benoeming je aan mijn pakje van aandoeningen kunt geven. Het is dan al voor de derde keer dezelfde lijst. En welke diagnoses verwacht zij dat erbij komen? Ik lijk om het jaar te switchen van diagnose, en dat haalt mijn vertrouwen toch echt wel onderuit. Wat gaat het deze keer worden? Gelukkig zijn hier ook lange wachttijden voor, dus ik kan even wennen aan de gedachte.

 

 

Het echte geluk is het onbeperkte gebruik van het verstand.Aristoteles.
Wege entstehen dadurch, dass man sie geht. Franz Kafka